Vanaf het begingeschiedenis_wingerd
In de Wingerd startte in 1981. Voormalig huisarts Berend de Vries en zijn vrouw Jantina de Vries-Tjerkstra waren door werkzaamheden en de studie psychiatrie in Wapenveld terecht gekomen. In hun huis in Wapenveld vingen zij regelmatig mensen met psychische problemen op. Hun grootste wens was om een echt “thuis” voor hun gasten te creëren. Die wens sprak psychiatrisch verpleegkundige Martie Stoit enorm aan en gezamenlijk besloten ze een therapieboerderij te starten. De drie kwamen vrijwel tegelijkertijd aan met een advertentie van de boerderij aan de Hullenweg. Het pand stond te koop en paste precies bij hun wensen. Er werd een stichting opgericht, een bestuur gevormd en de boerderij werd aangekocht. 1981: In de Wingerd was geboren. De jaren daarna groeide In de Wingerd uit tot een professionele organisatie en was het meer dan vijfentwintig jaar lang een veilige plek voor kwetsbare mensen.

Na dertig jaar
In 2011 kwamen we op een punt waar bleek dat er onvoldoende vraag was naar het product dat In de Wingerd samen met Eleos bood. Daardoor kon In de Wingerd in de toenmalige vorm niet langer blijven bestaan. We gingen als bestuur op zoek naar een vorm waarin In de Wingerd een veilige plek voor jonge mensen kon blijven en op een gegeven moment kwamen we absoluut niet toevallig in contact met de familie Aalbers uit Kampen. Harold en Erna runden daar een gezinshuis. Naast hun vier eigen kinderen hadden zij de zorg voor vier gezinshuiskinderen. Door allerlei ontwikkelingen werd het onduidelijk of zij hun gezinshuis in Kampen zouden kunnen voortzetten na juli 2013.

“In ons leven willen we uitdelen wat wij van God ontvangen. Dit doen we vanuit de liefde van Jezus. Die liefde brengt heling in gebroken levens.” 

Dit is de missie van Harold en Erna. En deze past bij de missie van In de Wingerd. Harold en Erna willen een zo natuurlijk mogelijke plek bieden aan jonge kinderen die geen thuis meer hebben.

We zijn dankbaar! Nu kunnen zowel het gezinshuis als ‘In de Wingerd’ een doorstart maken. Twee wegen komen samen. En met deze prachtige geschiedenis hebben we vertrouwen voor de toekomst.