18+opvang

Jongeren kunnen tot hun 21e in een gezinshuis blijven wonen. Niet alle jongvolwassenen zijn dan al klaar om de stap naar een zelfstandig(er) leven te maken. Daarom heeft In de Wingerd een 18+opvang naast het gezinshuis: De Rank. Het is een zelfstandige woonruimte met plek voor drie jongvolwassenen. Vanaf hun 18e kunnen ze hier ervaren hoe het is om op eigen benen te staan.

Voor wie?

De Rank richt zich op jongeren van 18-25 jaar die al enigszins zelfstandig zijn, maar kwetsbaar. Bijvoorbeeld 18-plussers met lichte psychosociale of psychiatrische problematiek. In De Rank leren ze praktische vaardigheden – omgaan met geld, het huishouden doen – en krijgen ze sociaal-emotionele steun. Ze ontdekken hoe het is om als volwassenen (samen) te leven en te werken.

Gert en Coby

Gert en Coby begeleiden de jongeren in de 18+opvang. Al toen ze elkaar het ja-woord gaven, wisten ze dat ze hun gezin wilden openstellen voor kinderen die een ander thuis nodig hebben. In 2011 begonnen ze met (crisis)pleegzorg. Dat groeide uit tot hun huidige gezinshuis ZieYou! met de 18+opvang De Rank.

Coby volgde de pabo en werkte jarenlang in het speciaal onderwijs. Vandaag de dag is ze fulltime actief in het gezinshuis. Sleutelwoorden van Coby zijn structuur, geduld, rust en zorgzaamheid.

Gert studeerde theologie, was leidinggevende bij Defensie en werkte de afgelopen jaren als teammanager in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Tegenwoordig is hij fulltime actief in het gezinshuis en de 18+opvang. Sleutelwoorden van Gert zijn spontaniteit, humor, energie en sportiviteit.


© 2024. In de Wingerd


Website door Bredewold.nl